Maska upiększająca do twarzy „Koktajl aminokwasowy“

Symbol: 54106
Dostępność: 10 szt.
Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Wysyłka w ciągu:24h
Cena dostawy: 16
Kurier dpd:
16
kurier pobrabnie:
20
Cena: 9.80
Ilość (szt.):
Zamówienie telefoniczne: 501310210
Zostaw numer telefonu. Oddzwonimy!
Udostępnij:

 

Maska upiększająca do twarzy Koktajl aminokwasowy:

składniki młodości!

 

Aminokwas cysteinawspomaga syntezę keratyny i produkcję kolagenu, przywracając skórze zdrowy wygląd i chroniąc ją przed przedwczesnym starzeniem

+

Beta-glukan stymuluje procesy naturalnej odnowy skóry

Witamina В3 (niacyna) poprawia wymianę substancji w komórkach skóry i zmniejsza głębokość zmarszczek

Witamina В5 (pantenol) przyspiesza procesy regeneracji skóry, nadając jej miękkość i elastyczność

Wyciąg z aloesu łagodzi, zmiękcza skórę, wygładza zmarszczki i nawilża

Wyciąg z owsa antyoksydant, odżywia i regeneruje skórę

Wyciąg z chryzantemy zmiękcza i łagodzi skórę

Wyciąg z korzenia lukrecji spowalnia procesy starzenia, wygładza zmarszczki, zmiękcza, likwiduje przebarwienia

Fermentowany ekstrakt drożdży nawilża skórę, skutecznie likwiduje stany zapalne

Hialuronian sodu intensywnie nawilża skórę i sprawia, że jest gładsza

 

 

 

Skuteczność każdego kosmetyku zależy bezpośrednio od skuteczności zawartych w nim składników aktywnych. Sprawdźmy, co kryje się w składzie nowej maski upiększającej do twarzy Koktajl aminokwasowyod TianDe.

 

Cysteina (Cysteine) aminokwas względnie endogenny zawierający siarkę, która odgrywa ważną rolę w procesach tworzenia tkanek skóry. Wspomaga produkcję kolagenu i poprawia elastyczność oraz strukturę naskórka. Cysteina jest składnikiem alfa-keratyny, najważniejszego białka paznokci, skóry i włosów.

 

Substancja ta jest naturalnym czynnikiem nawilżającym skóry, a dzięki zawartości siarki pozwala wyregulować pracę gruczołów łojowych. Wspomaga również proces gojenia ran.

 

Dzięki cysteinie Twoja skóra będzie lśnić młodością i zdrowiem! Stosując maskę regularnie, przedłużysz swoją młodość i zapomnisz, czym jest przedwczesne starzenie.

 

Beta-glukanto naturalny bioaktywny polisacharyd, składający się z cząsteczek glukozy połączonych ze sobą w określonym porządku. Jest powszechnie stosowany w medycynie i kosmetologii. Beta-glukan posiada szereg cennych właściwości. Oczywiście, najbardziej interesuje nas działanie odmładzające. Przenikając do głębokich warstw skóry, związek aktywuje jej fibroblasty, które wspomagają tworzenie i wzmacniają włókna kolagenowe.

Aktywność beta-glukanu w aspekcie odmładzania została naukowo udowodniona - w 2005 roku w czasopiśmie Międzynarodowej Federacji Towarzystw Kosmetologów opublikowano badanie przeprowadzone przez doktora Pillai i jego współpracowników. Uczeni badali przenikanie beta-glukanu do skóry i jego działanie odmładzające. W badaniu doświadczalnym przenikania w wyizolowanym wycinku skóry stwierdzono, że beta-glukan przeniknął do warstwy naskórka i dotarł do skóry właściwej, wbudowując się w przestrzenie między komórkami. Po upływie 8 godzin po naniesieniu 0,5% roztworu beta-glukanu 28% użytego beta-glukanu przeniknęło do skóry, a 4% dotarło do skóry właściwej (jest to warstwa, w której powstają zmarszczki). Pod koniec badania odcinki, na które oddziaływał beta-glukan, wyglądały znacznie lepiej - zmarszczki i nierówności zmniejszyły się o 10-15%. Wzrosła również sprężystość skóry (wytrzymałość na rozciąganie).

 

Ponadto beta-glukan znakomicie nawilża skórę, zwiększa jej odporność i chroni komórki przed oddziaływaniem promieni UV.

 

Niacyna (witamina В3) to kwas nikotynowy nazywany również witaminą PP - jest to skrót od frazy przeciwdziałający pelagrze. Słowo pelagraw tłumaczeniu z języka włoskiego to szorstka skóra. Jest to poważna i rzadka choroba, która na przełomie XVII-XVIII wieku nękała biedne warstwy społeczne z powodu ubogiej i pozbawionej witamin diety.

 

Dziś witaminę В3 stosuje się nie tylko od wewnątrz, ale również od zewnątrz. Uczeni udowodnili, że miejscowe stosowanie niacyny działa stymulująco na syntezę własnych ceramidów i innych lipidów skóry. Długotrwałe stosowanie tej witaminy pozwala zmniejszyć widoczność przebarwień i zauważalnie poprawić kolor cery. Ponadto podczas eksperymentów stwierdzono, że niacyna zmniejsza szkodliwość oddziaływania promieni ultrafioletowych.

 

Pantenol (witamina В5)to najlepszy środek przy skaleczeniach skóry! Przyspiesza procesy regeneracji naskórka, wygładza drobne zmarszczki, poprawia miękkość i elastyczność skóry, nadaje twarzy zdrowy i ładny kolor.

 

Wyciąg z aloesuto idealny środek łagodzący dla skóry! Wspaniale zmiękcza skórę, stymuluje jej regenerację, poprawia elastyczność i wygładza drobne zmarszczki. Ta pełna życia roślina może nawet tygodniami i miesiącami przeżyć poza glebą. Badając starożytne rękopisy, uczeni napotkali na opis aloesu w pracach sumeryjskich znachorów.Roślina ta była znana w Starożytnym Egipcie, Grecji i Afryce. To właśnie pustynne gleby Afryki Południowej uznaje się za jej ojczyznę.

 

Wyciąg z owsapełni różne funkcje - jest składnikiem o działaniu przeciwzapalnym, czynnikiem wiążącym, substancją zmiękczającą i ochronną, która wspomaga regenerację skóry po skaleczeniu. Owies głęboko nawilża skórę, ma działanie przeciwutleniające - zapobiega powstawaniu stresu oksydacyjnego spowodowanego oddziaływaniem promieni ultrafioletowych. Pozwala to uznać wyciąg z owsa również za środek chroniący przed promieniowaniem słonecznym. Składnik ten wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe, chroniąc lipidy na powierzchni skóry oraz poprawia jej elastyczność.

 

Wyciąg z chryzantemyma unikalne działanie odmładzające. Tonizuje i odżywia skórę, zatrzymuje wodę w komórkach naskórka, wygładza drobne zmarszczki, sprzyja wyrównaniu skóry, likwiduje lekkie obrzęki i podrażnienia i działa łagodząco na skórę. Sama roślina ma delikatny zapach. Nazwa chryzantemapochodzi od greckich słów chrysos - złotyoraz anthemis - kwiat.

 

Wyciąg z korzenia lukrecjijest powszechnie stosowany w kosmetologii jako aktywator wymiany wodno-mineralnej oraz jako skuteczny środek o działaniu przeciwzapalnym i przeciwbakteryjnym. Preparaty z lukrecją mają widoczne właściwości przeciwbakteryjne i zapobiegają powstawaniu przebarwień, likwidują podrażnienia, obrzęki i stany zapalne skóry. Ponadto mogą hamować enzym tyrozynazę, czyli hamują produkcję melaniny i mają właściwości wybielające.

 

Fermentowany ekstrakt drożdży to silny antyoksydant, który bardzo dobrze likwiduje stany zapalne skóry. Jest stężeniem aminokwasów, substancji mineralnych (siarki, fosforu, potasu, magnezu), witamin (C oraz witamin z grupy B), beta-glukanu i innych substancji czynnych biologicznie. Ma różnorodne działanie: wzmacnia funkcje ochronne skóry, przyspiesza proces regeneracji - stymuluje odnowę naskórka, syntezę kolagenu i glikozaminoglikanów w skórze, ma kompleksowe działania odmładzające.

 

Hialuronian sodu to polisacharyd obecny w ciele człowieka, jego tkankach i chrząstkach. W przypadku niedoboru tego składnika skóra staje się sucha, zmniejsza się jej elastyczność i pojawiają się wczesne zmarszczki. To jeden z najlepszych środków nawilżających skórę! Zwiększa napięcie skóry i czyni ją bardziej gładką. Wygładza drobne zmarszczki, poprawia miękkość i elastyczność skóry.

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Oceń
Jakość:
Funkcjonalność:
Cena:
Opinia:
Podpis:

Promocje

Producenci

Sklep internetowy na platformie SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni