Kisiel pektynowy z borówkami i jagodami

Symbol: 195432
Dostępność: 10 szt.
Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Wysyłka w ciągu:24h
Cena przesyłki: 10
Kurier:
10
kurier pobrabnie:
20
Cena: 7.20
Ilość (szt.):
Zamówienie telefoniczne: 501310210
Zostaw numer telefonu. Oddzwonimy!
Udostępnij:

 

 

 

Smak dzieciństwa: kisiele owocowe od TianDe

 

Dobre trawienie i długa młodość!

 

 

Kisiel to danie rdzennej kuchni rosyjskiej, które w dawnych czasach serwowano nie jako płynny deser, a jako drugie lub pierwsze danie.

Jednocześnie uważano, że jest to bardzo zdrowa słodka przekąska.

Współcześni dietetycy potwierdzają korzystne właściwości kisieli. Ten płynny deser jest naprawdę bardzo korzystny.

·         Łagodnie otula ścianki żołądka i poprawia trawienie;

·         skutecznie walczy z dysbakteriozą jelit;

·         nie powoduje dyskomfortu i uczucia ciężkości w żołądku, pomaga zapobiec przejadaniu się;

·         jest idealnym źródłem energii, daje sporą dawkę energii na cały dzień;

·         pomaga uwolnić organizm z nadmiaru wody.

 

Specjaliści korporacji TianDe opracowali kisiele pektynowe, które są idealnym połączeniem wspaniałego smaku i korzyści.

 

 

 

Kisiele pektynowe TianDe:

wyjątkowy skład dla wspaniałego samopoczucia!

 

Z probiotykiem

 

 

BEZ

skrobi

wzmacniaczy smaku

konserwantów

sztucznych barwników

 

 

Pektyna to naturalny polisacharyd regulujący metabolizm i oczyszczający organizm

 

 

Pektyna to naturalny polisacharyd poddany procesowi oczyszczania, który w istocie jest złożonym węglowodanem. Pektyna to nieulegający trawieniu błonnik mogący tworzyć masę żelową, która absorbuje ze ścianek jelit substancje toksyczne i naturalnie usuwa je z organizmu.

 

Spożywanie produktów zawierających pektyny reguluje metabolizm poprzez poprawę perystaltyki jelit.

Wyjątkowość naturalnej pektyny polega na zdolności do zachowania równowagi bakteryjnej w organizmie człowieka.

 

Dzięki swoim właściwościom pektyny są powszechnie stosowane w przemyśle farmaceutycznym.

Korzyści zdrowotne są oczywiste, gdyż właściwości otulające i wiążące pozytywnie wpływają na stan błony śluzowej przewodu pokarmowego.

Przy chorobie wrzodowej pektyna działa jak łagodny środek przeciwzapalny i przeciwbólowy.

 

Kisiel pektynowy to smaczny sposób na to, aby wspomóc swój układ pokarmowy!

Zapomnij o problemach z trawieniem, teraz Twój organizm będzie pracować bez przeszkód!

 

Kisiele pektynowe od TianDe to produkty stworzone dla zdrowego odżywiania. Nie zawierają:

- cukru,

- skrobi,

- wzmacniaczy smaku,

- sztucznych barwników!

 

Zawierają tylko zdrowe skuteczne składniki!

 

Kisiele pektynowe od TianDe będą idealną przekąską lub uzupełnieniem podstawowych posiłków i zajmą honorowe miejsce w Twojej codziennej diecie!

 

 

 

Kisiel pektynowy z borówkami i sokiem z jagód:

cofnij czas!

 

Skład zawiera:

- borówkę sprzyja wzmocnieniu ścianek naczyń krwionośnych, pomaga wyregulować pracę układu krążenia, utrzymuje zdrowie jelit i trzustki;

- sok z jagód zawiera silne antyoksydanty, wzmacnia odporność, zapobiega przedwczesnemu starzeniu;

- imbir – „rozkręcametabolizm, wspomaga odchudzanie, wzmacnia odporność.

 

Każda porcja ma 38 kcal.

 

 

Kisiel pektynowy z borówkami i jagodami pomoże Ci cofnąć czas! Zawiera jeden z najskuteczniejszych składników odmładzających !

 

Borówka owoc ten przypomina jagodę i dość często jest z nim mylony.

Oba owoce wydają obfite plony i obie rośliny są krzewami z tą różnicą, że owoce borówki są bardziej soczyste, mniej słodkie, mają zielonkawy miąższ i są około 2 razy większe od jagody.

 

Owoce borówki zawierają witaminy В1, В2, С, А, Р, wapń, fosfor, żelazo, związki fenolowe, cukry, kwasy organiczne, błonnik, garbniki, substancje barwiące i pektyny.

Dzięki tak bogatemu składowi borówka zwiększa koncentrację uwagi, ma działanie przeciwzapalne i obniżające gorączkę.

Ostatnie badania pokazały, że liście i owoce borówki mogą obniżać poziom cukru we krwi.

Borówka sprzyja również wzmocnieniu ścianek naczyń krwionośnych, pomaga wyregulować pracę układu krążenia, utrzymuje zdrowie jelit i trzustki.

 

Sok z jagódma działanie ogólnie wzmacniające organizm, przeciw utleniające i tonizujące.

W owocach jagody znajduje się ogromna ilość substancji czynnych biologicznie: witaminy A, C i witamin z grupy B, flawonoidy, karotenoidy, kwasy organiczne.

Zawierają masę mikro- i makroelementów: potas, wapń, fosfor, magnez, sód i żelazo.

 

W związku z tym, że antocyjany znajdujące się w owocach jagody tworzą specjalne związki z glikozydami, to picie soku z jagód działa stymulująco na siatkówkę oka,

odpowiadającą za adaptację do gwałtownych zmian światła: wzrok się poprawia, a oczy łatwiej przystosowują się do widzenia przy jasnym świetle lub o zmroku.

 

Korzeń imbiru.Roślina ta jest znana przede wszystkim z tego, że pomaga w osiągnięciu wymarzonej sylwetki i ułatwia walkę z przeziębieniem.

Cierpki imbir rozgrzewa i przyspiesza krążenie. Dzięki tym właściwościom pozytywnie wpływa na trawienie i metabolizm.

 

 

 

 

Jak działają antocyjany jagód i borówki?

 

- Zapobiegają przedwczesnemu starzeniu;

- zmniejszają kruchość i łamliwość naczyń krwionośnych;

- wspomagają zdrowie oczu i wzrok.

 

Antocyjany to naturalne barwniki, które nadają owocom wyrazisty kolor. To silne antyoksydanty, które pozytywnie wpływają na wszystkie układy organizmu i przedłużają młodość!

 

 

W owocach o głębokiej fioletowej i niebieskiej barwie znajdują się specjalne substancje antocyjany.

To naturalne barwniki, które nadają owocom wyrazisty kolor.

Są silnymi antyoksydantami, które pozytywnie wpływają na wszystkie układy organizmu i przedłużają młodość!

 

Antocyjany nie mogą powstawać w organizmie, dlatego należy je dostarczać wraz z pożywieniem.

Zdrowy człowiek potrzebuje na dobę co najmniej 200 mg tych substancji, a w czasie choroby - co najmniej 300 mg.

 

Antocyjany mają działanie przeciwbakteryjne mogą niszczyć różne rodzaje szkodliwych bakterii.

Antocyjany są stosowane w kompleksowej walce z przeziębieniem, pomagają układowi odporności w zwalczaniu infekcji.

 

Pod względem działania biologicznego antocyjany są podobne do witaminy P. Znana jest również ich właściwość wzmacniająca ścianki naczyń krwionośnych oraz działanie przeciw obrzękowe.

Korzystne właściwości antocyjanów są wykorzystywane w medycynie przy produkcji różnych suplementów diety, szczególnie tych stosowanych w okulistyce.

Uczeni odkryli, że antocyjany są gromadzone w tkankach siatkówki oka. Wzmacniają one naczynia krwionośne i zmniejszają ich łamliwość.

 

Antocyjany są silnymi antyoksydantami, które chronią organizm przed wolnymi rodnikami, czyli przedłużają naszą młodość.

Mają wyjątkową zdolność do ochrony przed promieniami ultrafioletowymi i zmniejszają ryzyko mutacji komórek.

Antocyjany spowalniają procesy starzenia i można dzięki nim leczyć niektóre choroby neurologiczne.

 

Oznaki niedoboru antocyjanów w organizmie:

·         depresja;

·         spadek sił;

·         osłabienie układu nerwowego;

·         osłabienie odporności.

 

 

Kisiel pektynowy z rokitnikiem i jabłkiem:

aby organizm działał jak w zegarku!

 

Skład zawiera:

- sok z rokitnika dobroczynnie wpływa na wszystkie organy wewnętrzne, zwiększa odporność, pozytywnie działa na skórę;

- sok z marchwi zawiera dużo karotenu, zwiększa odporność, dostarcza organizmowi witamin i energii;

- jabłka zawierają rekordową ilość witamin, poprawiają trawienie, sprzyjają oczyszczaniu wątroby;

- dynia zawiera karoten, wzmacnia układ krwionośny, reguluje pracę przewodu pokarmowego;

- sok z ananasa zawiera enzym bromelainę, która poprawia trawienie, sprzyja rozkładowi białek i spala tłuszcz.

 

 

 

Jak działają składniki aktywne kisielu?

 

- Sprzyjają poprawie trawienia;

- pomagają oczyścić jelita;

- wspierają odporność.

 

Każda porcja ma 35 kcal.

 

 

Kisiel pektynowy z rokitnikiem i jabłkiem został stworzony po to, aby organizm działał jak w zegarku!

Kisiel zawiera składniki, które bardzo korzystnie wpływają na pracę układu pokarmowego i pozwalają czuć się wspaniale!

 

Sok z rokitnikajest pełny zdrowych substancji! Właściwości lecznicze rokitnika są znane od niepamiętnych czasów.

Mówi o tym również łacińska nazwa rośliny, która w tłumaczeniu oznacza błyszczący koń.

Starożytni Grecy zauważyli, że jeśli konie jedzą liście rokitnika, to ich sierść staje się błyszcząca i jedwabista, a rany szybciej się goją.

 

Współcześni naukowcy odkryli, że owoce rokitnika mają złożony skład i zawierają praktycznie wszystkie witaminy jakie zna nauka.

Rokitnik zawiera szczególnie dużo witaminy C oraz witaminy z grupy B: B1, B2, B3, В6, B9. Witamina K znajdująca się w owocach korzystnie wpływa na metabolizm.

Witamina P zmniejsza krzepliwość krwi. Beta-karoten dobroczynnie wpływa na pracę organów płciowych, gruczołów potowych i łzowych.

Roślina zawiera niemało prowitaminy A, witaminę E oraz inne zdrowe substancje flawonoidy, serotoninę, kwasy organiczne itd.

Substancje zawarte w rokitniku znacznie przyspieszają procesy metaboliczne i immunologiczne w tkankach skóry.

To właśnie te właściwości powodują efekt błyszczącej końskiej sierści, który zauważyli starożytni mieszkańcy Grecji.

Rokitnik dobroczynnie wpływa na wszystkie organy wewnętrzne, zwiększa odporność, co jest szczególnie ważne w sezonie przeziębień.

 

Sok z marchwi to kolejny lider pod względem zawartości zdrowych substancji.

Po pierwsze, to oczywiście beta-karoten, który w naszym organizmie przekształca się w witaminę A.

Poprawia ona wzrok, wzmacnia kości, zęby i układ odporności.

Oprócz tego, witamina pozytywnie wpływa na funkcje tarczycy. Jeśli będziemy pić sok z marchwi regularnie, to magiczny beta-karoten oczyści nasz organizm ze złogów.

Po drugie, sok z marchwi zawiera witaminy C, B, E, D i K. Po trzecie, zawiera mangan, miedź, fosfor, wapń, cynk, żelazo... I najważniejszy magnez, którego źródłem jest właśnie sok z marchwi.

Magnez wzmacnia układ nerwowy i obniża poziom złego cholesterolu.

 

Jabłkato jeden z najłatwiej przyswajalnych źródeł żelaza. Starożytni mędrcy twierdzili, że człowiek, który każdego dnia zje dwa jabłka, nigdy nie będzie chorować.

Owoce te mają działanie wzmacniające na ścianki naczyń krwionośnych i zwiększają ich elastyczność.

Są uznawane za naturalny antyoksydant, dlatego ich regularne spożywanie sprzyja profilaktyce chorób wirusowych i infekcji.

Ponadto substancje zawarte w jabłkach mogą wiązać szkodliwe i toksyczne substancje oraz usuwać je z organizmu.

 

Dynia. To pomarańczowe warzywo jest cennym źródłem witamin, makro- i mikroelementów i jednym z najmniej kalorycznych produktów.

Dynia zawiera pięć razy więcej prowitaminy A niż marchew i trzy razy więcej niż wątroba wołowa.

To dlatego okuliści zalecają ludziom z zaburzeniami wzroku częste spożywanie potraw i picie soku z dyni.

Ponadto dynia wzmacnia układ krwionośny, reguluje pracę przewodu pokarmowego.

 

Sok z ananasama działanie odmładzające, przeciw obrzękowe i antystresowe.

Zawiera dużo witaminy C, a z minerałów najwięcej ma potasu i sodu.

Najzdrowszą substancją zawartą w soku z ananasa jest bromelaina.

Jest to specjalny enzym, a raczej kompleks enzymów wyróżniający się wysoką aktywnością biologiczną: poprawia trawienie, sprzyja rozkładowi białek i spala tłuszcz.

To właśnie dlatego ananasy są składnikiem wielu diet.

 

 

 

Kisiele pektynowe zawierają:

 

- włókna owsiane – „ekipa sprzątającaorganizmu. Poprawia pracę przewodu pokarmowego,daje uczucie sytości, obniża poziom cukru i cholesterolu we krwi;

- inulinę prebiotyk. Pomaga zapewnić prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego i całego organizmu.

- pektynę stabilizuje metabolizm substancji, oczyszcza organizm z substancji szkodliwych.

 

Kisiele pektynowe zawierają substancje niezbędne do pełnowartościowego funkcjonowania organizmu.

 

Włókna owsianeto skarbnica błonnika.

Są to nieulegające trawieniu składniki pożywienia, swego rodzaju balast, który pomaga organizmowi człowieka przyswajać pożywienie w pełnym zakresie.

Nie są trawione przez enzymy trawienne w górnych odcinkach przewodu pokarmowego. Są za to przetwarzane w dolnych odcinkach jelit, gdzie karmiąich florę bakteryjną,

która wytwarza witaminy i aminokwasy korzystne dla organizmu.

 

Inulina to substancja organiczna z grupy węglowodanów złożonych (polisacharyd). Jest uzyskiwana w procesie przetwórstwa korzeni i bulw niektórych roślin.

Pod względem swoich właściwości inulina zalicza się do grupy probiotyków, czyli nie jest wchłaniana w górnym odcinku przewodu pokarmowego,

ale bardzo dobrze rozkładana przez florę bakteryjną jelit,

gdzie stymuluje aktywny wzrost korzystnych mikroorganizmów i zapewnia normalne funkcjonowanie układu trawiennego i całego organizmu.

 

Inulina sprzyja również oczyszczaniu organizmu ze złogów i niebezpiecznych związków.

Stymuluje wzrost tkanki kostnej i w rezultacie zapobiega powstawaniu różnych problemów.

 

Pektynato substancja pochodzenia roślinnego, która ma właściwości sklejające.

Na czym polega jej zaleta?

Przede wszystkim wspaniale stabilizuje metabolizm substancji.

Pektyna może obniżać zawartość cholesterolu we krwi i poprawia perystaltykę jelit.

Za jej najcenniejszą właściwość śmiało można uznać zdolność do oczyszczania organizmu z substancji szkodliwych

(substancji radioaktywnych, pestycydów i jonów toksycznych metali).

To dlatego wielu specjalistów nazywa tę substancję sanitariuszem organizmu.

 

 

 

Promocje

Producenci

Sklep internetowy na platformie SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni